Word vrijwilliger!

Ben je overtuigd en wil je vrijwilliger worden? Fantastisch!

Dan maken we graag kennis tijdens een eerste infosessie.
Om één van onze infosessies bij te wonen, kan je hieronder het formulier invullen of mailen naar bcg@geleidehond.be
Een sessie duurt ongeveer een 1 à 1,5 uur en hierin worden alle soorten pleeggezinnen toegelicht. Uiteraard kan je deze gratis en vrijblijvend bijwonen!

De volgende infosessies zijn:

 • Zomersessies online via Zoom
  • Donderdag 11 juli 2024 - 14.00u
  • Vrijdag 2 augustus 2024 - 14.00u
  • Dinsdag 20 augustus 2024 - 14.00u
  • Woensdag 4 september 2024 - 15.00u

    Wat gebeurt er daarna?

    Heb je een infosessie bijgewoond en ben je klaar om je aan te melden? Dan sturen we je graag een vragenlijst door! Deze vragenlijst informeert naar wat voor soort pleeggezin je zou willen zijn en naar jezelf, je gezin, je woonplaats en omgeving. Zo krijgen wij een beter beeld van jouw huidige situatie. Als we je traject verder willen zetten, word je, indien je voor het pleeggezinnentraject hebt gekozen, uitgenodigd voor een tweede infosessie over het eerste jaar van de pup. Hierbij vragen we ook om een live training met één van onze huidige pleeggezinnen mee te komen volgen.

    Bij alle soorten trajecten komt iemand van het BCG op huisbezoek om elkaar beter te leren kennen. We maken hiervoor uiteraard een afspraak. We kijken of jouw thuisomgeving voldoet aan een aantal voorwaarden en er wordt tijd voorzien om vragen te stellen en een beter beeld te krijgen van wat we juist doen.

    Voor alle vragen kan je terecht bij ons tijdens de infosessies of neem een kijkje bij de FAQ's.