Getuigenissen van pleeggezinnen

Slechtziende Adelina (33) zoekt mensen die puppy willen opleiden: “Wachtlijst voor blindengeleidehond bedraagt vijf jaar”

Adelina Abelian (33) uit Kapelle-op-den-Bos heeft een ernstige visuele beperking en zoekt pleeggezinnen die blindengeleidehonden willen opleiden. “Ik heb op termijn zo’n blindengeleidehond nodig om mij te helpen, maar de wachttijd loopt op tot vijf jaar, ik lanceer daarom nu al een oproep”, zegt ze. In ons nieuws gaan we ook langs bij Nadia uit Zaventem. Zij traint de 11-maanden oude labrador Otta om een blindengeleidehond te worden.

lees meer

Pleeggezin Cedric: “Ik kan toch wel echt zeggen dat het een verrijking van mijn leven is geworden. Het voelt heel goed aan dat ik op een hele plezante manier iemand zijn leven heb kunnen veranderen.”

Tussen 2017 en 2018 was Cedric pleeggezin van pup Bee. Na Bee’s opleiding in het Belgisch Centrum voor Geleidehonden ging hij aan de slag als geleidehond bij gebruiker Bernard in Kortrijk. Dit jaar stelde Cedric zich opnieuw kandidaat om pleeggezin te worden.

lees meer

Tot vijf jaar wachten op een blindengeleidehond

Wie een blindengeleidehond nodig heeft, moet tegenwoordig heel wat geduld oefenen. Volgens het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) lopen de wachtlijsten voor zo’n hond op tot wel 5 jaar. Daarom is de organisatie dringend op zoek naar pleeggezinnen die pups kunnen opvangen, zodat ze opgeleid kunnen worden tot geleidehond. (artikel uit De Zondag)

lees meer

Pleeggezin George en Mieke: “Tegen onze kleinkinderen zeiden we, Nelson volgt bij ons de lagere school en het middelbaar, daarna gaat hij naar de universiteit.”

Een jaar lang hielden George en Mieke Nelson als pleeggezin bij zich. De eerst nogal wilde en enthousiaste pup transformeerde naar een brave en leergierige hond.

lees meer

Moederhondgezin Justine: “Kami heeft zelfs dierenarts Hanna graag, terwijl die toch alle medische ongemakkelijke onderzoeken met haar doet.”

Moederhond Kami heeft haar gouden mandje gevonden bij Justine. Nadat ze als pleeggezin een korte tijd vakantieopvang had gedaan, was ze verkocht en werd ze pleeggezin van een moederhond. Ondertussen zijn de pups van Kami’s eerste nestje begonnen aan hun opleiding.

lees meer

Pleeggezin Louise en Anne: “We wilden al lang een hond als huisdier. Dit leek ons, door de professionele begeleiding, de perfecte oefening!”

Het gezin Bejstrup – Boschmans is pleeggezin van puppy Hutch. Samen met haar mama ontfermt de 15-jarige dochter Louise zich voornamelijk over de trainingen. Ze is daarmee één van de jongste pleegouders in het BCG-team.

lees meer

Pleeggezin An en Janne: “Wij begonnen tijdens de pandemie en zitten ondertussen al aan ons 3de pupje.”

In 2020 begon het gezin Veughs – de Wilde aan hun avontuur als pleeggezin. Ondertussen zijn we 3 jaar verder en heeft het gezin, na Elbi en Yello, net hun derde pupje gekregen genaamd Ianco.

lees meer

Puppy zoekt pleeggezin in Nederland! (Artikel RTV Midden-Limburg)

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) is zeer dringend op zoek naar pleeggezinnen voor hun pups. Het BCG richt zich nu ook op de grensregio’s Zuidoost-Brabant en Limburg op zoek naar Nederlandse pleeggezinnen voor een Belgische geleidehond. Er is namelijk een tekort aan pleeggezinnen.

lees meer

Het verhaal van Chris en Zack: "Ik hoop echt dat Zack na zijn opleiding iemand zijn ogen zal zijn."

Voor een artikel in de wijkkrant van Runkst, stond Chris in de spotlight. Zij en Werner zijn het pleeggezin van labrador Zack en baasjes van huishond Pinot. Zack brengt al even extra gezelligheid in huis. Ze vertellen waarom ze pleeggezin geworden zijn en hoe ze dat ervaren. Lees hier hun verhaal!

lees meer

Het verhaal van Sybren en Noche: "Ja, de hond weer afgeven doet pijn. Maar het geeft ook een goed gevoel."

Mensen die slechtziend of blind zijn, kunnen een beroep doen op een geleidehond. Bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden leiden ze zulke honden op. Dat gebeurt deels via pleeggezinnen. Ook Sybren Gresnigt uit Nieuwerkerken vangt zulke puppy’s op.

lees meer

Het verhaal van Edith en Cash: "Het BCG blijft nauw betrokken bij de opvoeding die we Cash geven."

Een groeiend aantal mensen kan dankzij een geleidehond optimaler deelnemen aan de samenleving. “Niet alle honden in opleiding voldoen uiteindelijk aan de strenge criteria om een blindengeleidehond te worden”, vertelt Edith Buntinx.

lees meer

'Puppy zoekt pleeggezin' campagne

Vorige week bracht Prins Laurent een bezoek aan ons centrum. Hij lanceerde onze eerste nationale 'Puppy Zoekt Pleeggezin'-campagne. Houd zeker de komende tijd de media goed in de gaten!

lees meer

De geboorte

De prachtige bevalling van moederhond Gipsy.

lees meer

Het is beslist, jullie willen pleeggezin worden.

Hoe zit dat dan als jullie kiezen om pleeggezin te worden voor een pup?

lees meer

Artikel - Gezocht puppy pleegouder(s)

Verkeerd geparkeerde auto’s, wegenwerken, vuilnis op de stoep… De meesten onder ons ontlopen dit met gemak, maar voor een slechtziende of blinde persoon maken deze obstakels het dagelijks traject ontzettend moeilijk de stoep wordt als het ware een hindernissenparcours.

lees meer

Radiospot

Bij onze campagne 'Puppy zoekt pleeggezin' hoort ook een radiospot.

lees meer

Reclameborden

Onze 'Puppy zoekt pleeggezin'-campagne loopt op volle toeren.

lees meer

Een puppypakket voor de pleeggezinnen

Het BCG voorziet de pleeggezinnen van materiaal en benodigdheden, een puppyhandleiding en tools om voor de pup te zorgen.

lees meer

Vandaag is het zo ver… de pup komt eraan!

Na 8 weken, mogen de pups het nest verlaten. Dan begint het avontuur.

lees meer

Wobke, pup in pleeggezin

Bekijk hier het filmpje over Wobke in pleeggezin.

lees meer