Adoptiegezin worden?

Hoewel wij ons uiterste best doen bij de kweek, aankoop en opleiding van onze honden, wordt niet elke hond, die het traject start, geleidehond. Een hond kan afgekeurd worden om verschillende redenen: medische aandoeningen, een te groot jachtinstinct, te angstig voor bepaalde oefeningen,…

Het is nooit fijn om het traject tot geleidehond stop te zetten. We doen dit enkel wanneer dit voor de hond de beste keuze is. Vaak kunnen deze honden, door hun uitgebreide vooropleiding en geschikte karakter, wel aan de slag voor een ander sociaal doel (bijvoorbeeld gezelschapshond in een rusthuis of op een kinderboerderij)

Is het niet mogelijk om voor de hond een andere geschikte sociale functie te vinden dan komt de hond ter adoptie als gezinshond. In onze zoektocht naar een adoptiegezin, contacteren we kandidaten op de wachtlijst op basis van hun vragenlijst waar een potentiële match mogelijk is.

Er wordt in elke hond op ons centrum veel tijd, geld en energie gestoken en daarom is het adopteren van onze honden ook niet gratis. De prijs is afhankelijk van de reden waarom de hond is afgekeurd. Uiteraard vertellen wij altijd de reden van afkeuring als de hond aan je aangeboden wordt. We kunnen je niet van tevoren vertellen hoelang het duurt voordat je een hond aangeboden krijgt. Na de overdracht van de hond zijn alle medische en onderhoudskosten voor de nieuwe eigenaar. Ook valt de hond onder de verzekering van de nieuwe eigenaar. Onze honden worden geplaatst met een contract.

Interesse om op de wachtlijst te staan voor een afgekeurde hond? Laat dan hier je gegevens achter. In de vragenlijst kan je aangeven of je een hond wenst als huishond of om in te zetten met een sociaal doel, zoals bijvoorbeeld in een woonzorgcentrum. Wij benadrukken hierbij wel graag dat deze honden niet ingezet kunnen worden als officiële assistentiehond of hulphond. Mocht je na het inzenden van dit formulier om één of andere reden afzien van jouw aanvraag, neem dan zeker even contact met ons op zodat we deze terug uit onze lijst kunnen schrappen.