Puppy zoekt pleeggezin in Nederland! (Artikel RTV Midden-Limburg)

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG) is zeer dringend op zoek naar pleeggezinnen voor hun pups. Het BCG richt zich nu ook op de grensregio’s Zuidoost-Brabant en Limburg op zoek naar Nederlandse pleeggezinnen voor een Belgische geleidehond. Er is namelijk een tekort aan pleeggezinnen.

Blindengeleidehonden worden opgeleid om hun baas zo veilig mogelijk van A naar B te brengen. Slordig geparkeerde fietsen, vuilnisbakken of terrassen: veel stoepen staan er vol mee. De blindengeleidehond leidt zijn blinde of slechtziende baas soepel om deze hindernissen heen.

De hulp van pleeggezinnen is uiterst belangrijk. Minder puppy’s betekent minder geleidehonden voor personen die hiervan afhankelijk zijn. Daarom zoekt het BCG vrijwilligers die helpen met het opvoeden en opvangen van de pups of de honden in training. Hans Roijakkers, puppyinstructeur van het BCG Tongeren (B) laat weten dat pleeggezinnen een zeer intensieve begeleiding krijgen bij het opleiden van pups.. “Belangrijk is dat de pleeggezinnen voldoende vrije tijd hebben om er voor de pup te zijn. Ervaring met het opvoeden van honden is geen vereiste. Een pup blijft ongeveer 14 maanden bij een gezin. Daarna volgt nog een aanvullende opleiding verzorgd door het BCG en als alles goed gaat, vindt de koppeling met een ‘baasje’ plaats.”

Op woensdag 28 juni, 14.00 uur is er een infosessie. Kijk voor meer informatie op www.puppyzoektpleeggezin.be of www.geleidehond.be.

Bron: RTV Midden-Limburg