Ouderhondgezinnen

Het ouderhondgezin

Ouderhondgezinnen zijn gezinnen die een warm nest geven aan één van onze moeder- of vaderhonden voor de rest van hun leven. Deze honden worden geselecteerd op basis van fysieke en mentale eigenschappen om zo in ons fokprogramma opgenomen te worden. Door een eigen fokprogramma kunnen we niet alleen onze eigen toestroom van nieuwe geleidehonden voorzien, maar ook uitwisseling van kennis en genetica onderhouden met andere geleidehondenscholen over heel de wereld. Als ouderdiergezin bied je een moeder- of vaderhond een fijne thuis aan.

De honden

De honden zelf zijn ouder dan 15 maanden en zijn uiteraard nog niet gecastreerd. Zij hebben ook het opleidingstraject gevolgd en zijn vriendelijk, sociaal en goed getraind.
Wanneer je een moederhond opvangt, dan verblijft ze na de bevalling tijdens de nestperiode in het breedingcentrum. Er is 24/7 iemand aanwezig in het breedingcentrum zodat de moederhond en haar eventuele pups nooit alleen zijn.
Indien je voor een vaderhond zorgt, dan moet je steeds paraat staan voor een dekking. Omdat je snel beschikbaar moet zijn om met de vaderhond naar het centrum of een andere afgesproken locatie te gaan, is met de auto rijden geen probleem voor jou.

Locatie, huisvesting en omgeving

Ouderdiergezinnen moeten voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • Eigen honden (max. 3) zijn geen probleem als ze volwassen en sociaal naar andere honden zijn. Omdat de moeder- of vaderhond die bij jou komt wonen nog intact (niet gesteriliseerd of gecastreerd) is, is het belangrijk dat de andere honden van hetzelfde geslacht of niet meer intact zijn.
  • Moederhondgezin: wanneer de hond loops is, is het belangrijk dat we snel kunnen regaeren. Je woont daarom maximaal 1 uur van ons centrum af.
  • Vaderhondgezin: wanneer een moederhond loops is, is het belangrijk dan we ook hier snel kunnen regeren. Daarom woon je maximaal 30 minuten van ons centrum af.
  • Onze honden komen uit een intensief opleidingstraject en zijn het niet gewend om lang alleen thuis te zijn. De hond kan dus mee naar je werk als dit mag van de werkgever.

Wordt vrijwilliger!

Wil je ook BCG-pup in huis? Schrijf vandaag nog in voor een informatiesessie over onze pleeggezinnenwerking.

Pleeggezinnen zijn van groot belang voor onze werking. Zonder deze belangrijke vrijwilligers kunnen wij geen honden opleiden tot geleidehond.