Het opvoeden van een blindengeleidehond vraagt een zeer bijzondere aanpak. Daarom is het vinden van een geschikt pleeggezin niet makkelijk. Het is belangrijk dat je als gezin voldoet aan een aantal vereisten zoals bijvoorbeeld voldoende tijd hebben.

Proficiat! Je voldoet aan alle criteria om een goed pleeggezin te kunnen zijn.

Laat hier je e-mailadres achter en wij contacteren je zo snel mogelijk om een infosessies bij te wonen.

Helaas, je voldoet niet aan alle criteria om een geschikt pleeggezin te zijn.

We zoeken wel nog mensen die bereid zijn om weekend- of vakantieopvang te voorzien! Woon je binnen een straal van 20 km rond Tongeren, Sint-Truiden of Genk? Laat dan hier jouw e-mailadres achter en wij contacteren je zo snel mogelijk voor een infosessie. Woon je verder, maar ken je een gezin dat wel in aanmerking als pleeggezin of weekend- of vakantieopvang? Deel dan zeker deze actie met hen! Verder willen we je bedanken voor je interesse in het BCG en het invullen van onze vragenlijst!

Helaas, je voldoet niet aan alle criteria om een geschikt pleeggezin te zijn.

Ken je een gezin dat wel in aanmerking komt om pleeggezin te worden? Deel dan zeker deze actie met hen! Wil je toch nog graag extra informatie? Laat dan zeker je e-mailadres achter. Verder willen we je bedanken voor je interesse in het BCG en het invullen van onze vragenlijst!

Help ons en deel onze website:

Ben je ouder dan 18 jaar of willen jullie je als gezin kandidaat stellen?

Pleeggezinnen hebben de belangrijke taak om onze pups op te voeden tot sociale en stabiele honden. Om in te staan voor de opvoeding en de verzorging van de pup is verantwoordelijkheidszin en een zekere vorm van discipline gewenst.

Ja Nee

Zijn alle gezinsleden bereid zich aan de richtlijnen te houden?

Het opvoeden van een pup volgens de richtlijnen die wij opleggen aan onze toekomstige geleidehonden is een opdracht voor het hele gezin. Zo mogen de honden bijvoorbeeld niet in de zetel liggen en mogen ze niet opspringen.

Ja Nee

Zijn alle kinderen in jouw gezin ouder dan 4 jaar?

De jonge pups vragen aandacht en zorg. Uit ervaring weten we dat gezinnen met jonge kinderen soms tijdsdruk ervaren in sommige fases van de opvoeding.

Ja Nee

Zal de pup soms langer dan drie uur per dag alleen zijn?

Om de pup voor te bereiden op verschillende situaties die hij in zijn latere werk zal tegenkomen, verwachten wij van onze pleeggezinnen dat ze voldoende tijd kunnen vrijmaken om verschillende activiteiten te ondernemen met de pup: een ritje met het openbaar vervoer, naar de winkel of de markt gaan...

Ja Nee

Denk je over een geschikte uitlaatmogelijkheid te beschikken?

De jonge honden slapen en hebben hun rustmomenten in benches die voorzien worden door het centrum. Pleeggezinnen moeten wel voldoende ruimte hebben om de bench in één van de woonruimtes (woonkamer, eetkamer, keuken,...) te plaatsen. Verder verwachten wij ook dat het pleeggezin de pup een geschikte uitlaatmogelijkheid kan aanbieden. Een omheinde tuin of een rustig plaatsje waar de hond aan de riem uitgelaten kan worden.

Ja Nee

Heb je minder dan drie andere honden en heb je geen honden met gedragsproblemen in huis?

Ervaring met het opvoeden van honden is geen vereiste. Van pleeggezinnen die wel honden bezitten, verwachten wij dat de huishonden ook sociaal correct gedrag vertonen.

Ja Nee

Woon je in de provincies Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant of Oost-Vlaanderen?

Omwille van de bereikbaarheid is het belangrijk dat u niet te ver woont van onze centra.

Ja Nee

Beschik je over een wagen en bent u bereid om af en toe een verplaatsing te maken?

Het begeleidingstraject omvat maandelijks een huisbezoek en een puppydag. De puppydagen vinden plaats in de regio Tongeren –Hasselt –Genk.

Ja Nee
puppy zoekt pleeggezin.be